Apreciat pentru aroma subtila si elementul de noutate pe care il aduce, vinul rose este un sortiment modern, cu un gust lejer, placut, ce poate fi servit intr-o multitudine de contexte. Inedit prin modul de preparare si sortimentele ce rezulta in urma acestuia, acest tip de bautura este preferat chiar si pentru a fi servit in timpul zilei, datorita buchetului de arome fructate.

Ca si mod de preparare, acesta se obtine din aceleasi sortimente de struguri ca cel rosu, singura diferenta fiind faptul ca, pentru a impiedica formarea unei culori prea inchise, cojile strugurilor sunt indepartate din amestecul de suc dupa doar cateva ore in care au avut prilejul sa confere o nota trandafirie amestecului. Prin urmare, deoarece nuanta obtinuta poate fi controlata prin intermediul acestui mecanism, fiecare producator poate alege cat de puternica va fi aceasta, in functie de nivelul de expunere al cojii care este permis. Daca si tu te declari un fan inrait al acestui sortiment de vin, alege Busuioaca de Bohotin pentru o cina in 2 si bucura-te de aromele unice ale acesteia.

Despre varietatile de vin rose

Daca aruncam o privire asupra tipurilor de vin ce alcatuiesc gama rose, vom observa faptul ca este la fel de bogat in varietati gustative ca si omoloagele sale rosu si alb. Printre soiurile de struguri folosite cel mai frecvent in productia acestuia se numara Feteasca Neagra, Shiraz, Pinot Noir sau Busuioaca de Bohotin. Astfel, indiferent de gustul pe care il preferati, acest sortiment va pune la dispozitie atat varietati dulci, cat si variante dulci si demidulci, toate acestea fiind garantate de a satisface si cele mai pretentioare gusturi. Un alt aspect interesant ce confera o nota de versatilitate vinului rose este posibilitatea de a crea cupaje cu un gust cu adevarat deosebit, fapt ce il face cu atat mai apreciat, datorita multitudinii de arome cu care ne surprinde.

Cum se produce vinul rose

In ceea ce priveste modalitatile de obtinere, in functie de zona de origine au fost dezvoltate mai multe metode de obtinere. Prima si cea mai raspandita presupune macerarea strugurilor rosii in suc propriu pentru o perioada ce poate varia de la 2 ore la o zi, fiind in special utilizata pentru vinurile franceze. A doua, specifica regiunilor viticole din California, se reduce la prelucrarea unei parti din mustul strugurilor rosii in asa fel incat licoarea obtinute sa capete nuante roz, prin tehnica „sangerarii”.

Metoda amestecului, cea mai putin populara de altfel, presupune amestecarea unei cantitati mici de vin rosu in cel alb, pana la obtinerea nuantei dorite, aceasta modalitate fiind regasita indeosebi in regiunea Champagne, unde este utilizata de mroducatorii de sortimente spumante. Prin urmare, daca si tu doresti sa incerci aromele subtile ce caracterizeaza acest tip de bautura, alege Busuioaca de Bohotin pentru o cina in 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *