A venit sezonul cald si nimic nu poate fi mai iritant decat muscaturile de tantar. Din pacate acestia nu pot rezista gustului sangelui, iar o mica intepatura te poate irita intreaga zi, asa ca intra si citeste despre muscaturile de tantari pe doctormit.ro. Aici poti afla despre secretul intunecat din spatele muscaturilor de tantari.

Conform cercetatorilor, muscaturile de tantari se produc in momentul in care o femela tantar gaseste la suprafata pielii un vas capilar care asigura fluxul sangelui in vene si artere.In momentul in care tantarul musca, acesta va lasa la locul respective saliva ce continue o proteina.Corpul va identifica aceasta saliva ca fiind o substanta straina si va alerta sistemul imunitar care va raspunde prin inflamarea si inrosirea zonei respective.

Cu toate acestea, cele mai multe muscaturi de tantari sunt inoffensive si se vor vindeca de la sine.Totusi, tantarii pot provoca reactii alergice sau pot transporta diferite boli, din pacate.

Pentru a putea musca si strapunge epiderma, tantarul isi foloseste trompa ajungand astfel la un vas de sange.Saliva tantarilor contine o substanta anticoagulanta care nu ii permite sangelui sa se solidifice, astfel incat insecta va reusi sa se hraneasca.

Motivul pentru care de multe ori ne scarpinam la locul intepaturii de tantari se datoreaza histamine care este o substanta secretata de sistemul nostru imunitar, eliberata pentru a ne apara de substantele straine pe care le-a detectat.Histamina va provoca dilatarea vaselor de sange din jurul muscaturii, ceea ce va duce la umflarea tesutului.

Se poate intampla sa prezinti si alte simptome decat mancarimile in urma intepaturii de tantari.In cazul in care ai una dintre urmatoarele simptome, recomandarea este de a consulta un medic: durere de cap puternica, febra, iritatie, greata, letargie, vanatai in apropierea sau in jurul muscaturii, umflaturi in zona gatului sau urticaria.De cele mai multe ori, aceste simptome apar in primele 48 de ore de la producerea muscaturii.

Ca si recomandari pentru atenuarea mancarimilor se poate folosi aloe vera, miere sau putin busuioc pe muscatura.

Factorii de risc pentru muscaturile de tantari sunt:

-cantitatea de dioxid de carbon degajata de organism

-chimicalele din transpiratie

-temperatura organismului, astfel de tantatii sunt mai atrasi de persoanele care poarta haine inchise la culoare, ce absorb temperatura

-aromele care se aseamana cu nectarul, astfel ca se recomanda evitarea folosirii de parfumuri, sapunuri, sampoane sau lotiuni de corp cu arome dulci

O categorie de persoane mai expuse la muscaturile de tantari sunt copii.

Mai multe informatii legate de subiect puteti afla din urmatorul video marca Doctormit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *