În cazul în care optezi pentru un city break în unul dintre cele mai faimoase oraşe din lume, merită să ştii că Berlin este un oraş potrivit, fiind unul modern, bogat în parcuri, grădini şi lacuri şi reprezentând un centru cultural impresionant.

Fii gata să cunoşti oraşul Berlin în toată amploarea sa

Această capitală germană a fost martoră la unele dintre cele mai dureroase clipe ale istoriei, fiind un oraş care reflectă trecutul Europei. În acest sens, cu siguranţă vei dori să vizitezi ce a mai rămas din Zidul Berlinului, şi anume East Side Gallery, unde vei putea admira o porţiune de 1 km, acoperită cu artă urbană menită să exprimea ideea de curaj şi libertate. Poarta Brandenburg, un alt simbol foarte cunoscut al locului, este un monument militar care serveşte ca simbol în numele păcii şi a unităţii.  

Pentru pasionaţii de istorie, poţi vizita Centrul Războiului Rece (Black Box Kalter Krieg Zentrum) unde ai acces la numeroase fotografii sau descrieri despre perioada Războiului Rece sau Palatul Charlottenburg, cel mai măreţ palat din capitala germană. În interiorul acestei clădiri, vei avea ocazia să poţi admira numeroase piese de mobilier realizate conform anumitor stiluri, precum baroc sau rococo.

Turnul de televiziune reprezintă o altă atracţie care îţi fură ochii, fiind cea mai înaltă structură din oraş. Pentru a ajunge în vârful acestuia şi a putea surprinde întreg peisajul panoramic de 360 de grade al oraşului Berlin, pe platforma de observaţie aflată în sfera de deasupra turnului, turiştii au la dispoziţie lifturile de la bază.

Capitala germană îşi încântă turiştii şi prin mulţimea de zone verzi, printre care cele mai populare sunt Grădina Botanică, Grădina Zoologică sau Parcul Marzahn, unde te poţi bucura de un peisaj magic şi poţi fotografia stilurile arhitecturale din diverse colţuri ale lumii, cum ar fi Italia, Japonia şi aşa mai departe.

În ce perioadă se merită să vizitezi oraşul Berlin

În ceea ce priveşte momentul ideal pentru a vizita oraşul Berlin, află că perioada mai-octombrie este una potrivită pentru cei care îşi doresc divertisment la cote maxime, deoarece în acest timp au loc numeroase festivaluri stradale sau petreceri în aer liber. În schimb, dacă urăşti aglomeraţia şi vrei să reuşeşti să interacţionezi pe cât mai mult posibil cu localnicii din zonă, alege să stabileşti o vacanţă în lunile de primăvară sau toamnă.

Din punct de vedere al temperaturii, vara este cel mai bine de vizitat această destinaţie datorită temperaturilor ridicate, pe când primăvara târzie sau toamna se remarcă prin temperaturi destul de blânde, cu rare ploi, pentru cei care îşi doresc o temperatură medie.  

Fabrica de vacanţe te va ajuta să descoperi lumea acestui oraş şi îţi va oferi o gamă variată de oferte de city break în Berlin, cât mai accesibile şi mai avantajoase pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *