Cabinet individual de psihologie – Berdei Roxana

Vizitele la psiholog nu ar trebui conditionate de prezenta unei simptomatologii evidente. Excat ca pe toate celelalte paliere ale medicinii, sanatatea psihica trebuie mentinuta in parametri optimi si de aceea se recomanda efectuarea unor controale de rutina periodice. Mai mult, psihologul poate avea multiple roluri, printre care si cel de prieten. Astfel ca, in momentul in care anumite probleme sau situatii afecteaza confortul psihic al unui individ este un semn clar ca este nevoie sa se prezinte la un cabinet individual de psihologie, unde sa isi descarce mintea si sufletul si sa primeasca din partea unui psiholog avizat sfaturi si indrumari menite sa faciliteze gestionarea situatiilor cotidiene, care pot parea de multe ori coplesitoare.

Care sunt serviciile de care se poate beneficia intr-un astfel de cabinet?

Rolul psihologului nu este doar acela de a trata anumite boli sau afectiuni care prezinta simptome evidente in comportamentul si felul de a reactiona si relationa al unui individ. In incinta unui astfel de loc special amenajat se pot desfasura o serie de servicii mult mai diverse si vaste. De la o simpla evaluare psihologica, care isi poate gasi echivalentul intr-o serie de analizae de rutina pentru minte, pana la procese complexe de combatere a anumitor afectiuni deja instalate, toate aceste activitati pot fi mediate de o singura persoana, instruita in acest sens. Astfel ca, un cabinet individual devine un loc sigur destinat confesiunilor si discutiilor profunde si sincere care au ca scop sanatatea generala a mintii. Este un loc in care persoane de toate varstele, copii, adulti sau varstnici, pot gasi solutii la problemele care ii macina zi de zi. Fie ca este vorba de dificultati de comunicare, de integrare in anumite grupuri, de probleme in gestionarea corecta a relatiilor, sau chiar de afectiuni si boli mult mai grave, un psiholog bine pregatit va reusi sa ofere un traseu personalizat pe care pacientul sa il urmeze in vederea infrangerii propriilor probleme.

Cat costa o sedinta intr-un cabinet individual?

Preturile intr-un asemenea cabinet se stabilesc la un nivel accesibil pentru toate persoanele care au nevoie de ajutor pe acest palier. Acest lucru are ca principal scop eliminarea obstacolelor financiare din calea gasirii unui drum spre bunastarea mentala a fiecarui individ. Astfel ca, preturile variaza in functie de natura serviciului solicitat si de numarul de sedinte necesare. Sedintele de logpedie si terapie ABA costa 120 de lei per sedinta cu o durata de 50 de minute, in timp ce sedintele de psihoterapie copii, adulti si adolescenti, cat si cele de psiho-oncologie sau consiliere psihologica adulti si copii, costa 150 de lei per sedinta. Cele mai scumpe sedinte raman cele de terapie de cuplu si cele de evaluare psihologica, care nu depasesc insa pragul de 200 de lei.

Leave a Comment