Vrei să adaugi un nou accesoriu în colecția de bijuterii? Intră pe Rainbow Glam și întreabă despre noua colecție. Deși cunoaștem foarte multe despre proprietățile metalelor prețioase asupra schimbării stării de spirit, alegem să facem combinații care ne satisfac din punct de vedere estetic. În general, ne folosim de bijuterii, accesorii, parfumuri și chiar produse de make-up pentru stimulare și recompense emoționale.
Dacă ești în căutarea unui lanț cu stele, până să finalizezi comanda, ar trebui să înțelegi semnificația obiectului pe care îl vei purta. Majoritatea bijuteriilor sunt construite pentru a reprezenta simboluri universale precum Soarele, Luna sau stelele. Acestea nu trebuie văzute ca pe niște simple decorațiuni pentru că, după cum am menționat mai sus, sunt pline de semnificație, transmițând purtătorului simbolismul elementului natural pe care îl reprezintă.
De exemplu, simbolul soarelui i-a fascinat pe oameni timp de mii de ani. Obiect de cult, sau, dimpotrivă, un element terifiant al naturii, simbolul Soarelui este recurent în majoritatea culturilor din lume, cu încărcături benefice, rezumate prin sursă de căldură și viață, dar și cu conotații negative, rezumate prin orbire și moarte.

Stelele, la rândul lor, reprezintă o sursă de lumină. Configurate pe cupola lăcașului de cult, stelele își dezvăluie trăsăturile cerești. Steaua este considerată un simbol al spiritului, un simbol al conflictului dintre forțele spirituale și cele materiale, dintre lumină și întuneric. Străpunzând întunericul, stelele sunt ca lumina proiectată asupra minții subconștiente. Steaua cu cinci colțuri este simbolul miniaturii umane, iar steaua cu șase colțuri este simbolul iudaismului.
În tradiția aztecă, steaua era numită mimixcoatl, adică șarpele nor, deoarece Mixcoatl, sfântul patron al Stelei Polare s-ar fi încarnat ca o stea pe cer. Tot în cultura aztecă se credea că stelele au fost create înaintea soarelui pentru ca acesta să se hrănească cu stele. În Guatemala, stelele simbolizează sufletele morților, în timp ce în Peru, simbolizează sufletele celor drepți. Steaua dimineții anunță ziua renașterii și este simbolul vieții.
Mai mult, stelele sunt în centrul profeției care anunță Apocalipsa în cultura indienilor Hopi. O veche profeție Hopi vorbește despre o stea albastră (Kachina) care va apărea pe cer în ziua purificării, anunțând ceea ce indienii numesc „Lumea a cincea” sau „Lumea Iluminării”. Cercetătorii care studiază predicțiile Hopi au identificat steaua lui Kachina drept Sirius, cea mai strălucitoare stea de pe cer.
Tot despre stele se crede că au puterea de a ne influența destinul. Se spune că atunci când vezi o stea căzătoare, trebuie să-ți pui o dorință pentru că în momentul acela are șanse mari să fie îndeplinită. Această credință datează din cele mai vechi timpuri, când astronomul grec Ptolemeu a subliniat că zeii priveau uneori pământul din curiozitate sau plictiseală, de parcă priveau oamenii printr-o cortină de teatru. Stele căzătoare vor aluneca prin această ușă. În momente ca acestea, zeii pot vedea muritorii și au astfel posibilitatea de a-și îndeplini dorințele arzătoare.