Ce inseamna certificatul OHSAS 18001

OHSAS 18001 reprezinta un standard care face referire la siguranta locurilor de munca si care este folosit la nivel mondial, motiv pentru care ar trebui sa fie inclus in portofoliul tuturor organizatiilor, indiferent de domeniul din care fac parte. Asadar, acesta presupune alcatuirea unor cerinte standard care sa fie puse in aplicare in toate cazurile, companiile fiind nevoite sa respecte fiecare pas, astfel incat sa poata fi obtinut. IsoStandard reprezinta cei mai profesionisti catre care se pot orienta organizatiile interesate de acest certificat recunoscut la nivel mondial si care promite nenumarate avantaje.

La nivel mondial

Cu alte cuvinte, principalul plus este reprezentat de faptul ca aceste standarde sunt folosite in intreaga lume, motiv pentru care vor aduce un avantaj in orice piata de pe glob si se imbunatateste considerabil imaginea generala. Clientii vor fi intotdeauna mai atrasi de o organizatie ce da dovada de profesionalism, iar aceasta este o cale foarte buna de legare a unor relatii mai stranse cu partenerii, furnizorii sau posibilii investitori. In acelasi timp, angajatii se implica mai mult in activitatea lor, devin mai eficienti, astfel ca duc la obtinerea unor performante superioare si, implicit, unor venituri mai mari. Cu siguranta oricine isi doreste sa stie ca lucreaza intr-un mediu productiv, dar si sigur, in care au fost eliminate toate riscurile.

Nu trebuie omis nici faptul ca sunt respectate toate regulile stricte ale legislatiei, motiv pentru care pot fi evitate o multime de probleme din punct de vedere legal si se minimizeaza riscurile pierderilor cauzate de accidentele de munca. Cu alte cuvinte, se creeaza cele mai bune conditii de lucru, intr-un mediu sanatos, motiv pentru care va fi mai simpla recrutarea angajatilor experimentati atrasi de mediul optim.

Cucereste noi piete

De asemenea, veniturile cele mai mari sunt obtinute din colaborarea cu clientii din strainatate, iar pentru a ajunge aici este nevoie de participarea la licitatii unde, adesea, sunt impuse reguli stricte pentru cei interesati intrucat pe aceasta cale este mult mai simpla alegerea celor mai buni. Astfel, printre cerintele impuse se numara, de multe ori, si dobandirea a diferite tipuri de certificate, 18001 fiind unul dintre cele mai cautate intrucat reprezinta dovada profesionalismului si conditiilor optime de lucru pentru angajati.

Obtine acum

Pentru obtinerea certificatului se poate apela la IsoStandard intrucat aceasta entitate a primit aprobarea pentru a pune in aplicare toate cerintele necesare astfel incat sa fie indeplinite toate. Procedurile se desfasoara de regula in decurs de cateva luni sau poate chiar si mai mult, insa beneficiile sunt nenumarate, iar costurile implicate sunt minime. Cu alte cuvinte, raportul calitate – pret este mai mult decat ideal, motiv pentru care aceasta solutie merita luata in calcul de catre toate entitatile ce cauta modalitati prin care sa se dezvolte.

Leave a Comment