Ȋn primul rând trebuie să știi că paradontoza este o boală care afectează un număr foarte mare de populație la nivelul întregului glob. Această boală reprezintă de fapt o infecție serioasă a gingiilor care ajunge să afecteze țesuturile moi ale acestora și pot să distrugă osul care susține dinții, ducând în final la pierderea dinților. Deși este foarte larg răspândită, această afecțiune poate fi prevenită și o igienă orală corespunzătoare poate reprezenta prima variantă de prevenție.

Simptomele paradontozei

Nu există nici o afecțiune care să nu manifeste anumite simptome care să te ducă cu gândul că există o problemă de sănătate. Chiar dacă paradontoza manifestă simptome destul de puțin evidente, la primele simptome trebuie luate măsuri. Printre cele mai des întâlnite simptome ale paradontozei putem aminti sângerări gingivale la periajul dinților, sângerări gingivale când muști din anumite alimente, gingii umflate, gingii care se retrag de pe osul dinților, spații noi ce apar între dinți, respirație urât mirositoare sau schimbări ale modului în care dinții sunt poziționați atunci când mușcați.

 

Cauze ale paradontozei și riscuri asociate

Una dintre principalele cauze ale paradontozei o reprezintă igiena orală deficitară. De cele mai multe ori paradontoza debutează cu depunerea de placă pe dinți, iar cu timpul această placă bacteriană poate duce la apariția tartrului sub nivelul gingiilor. Acest tartru este umplut cu bacterii și cu timpul poate afecta nivelul profund al gingiilor. Pe lângă aceste cauze amintite, există și o serie de riscuri asociate paradontozei, și aici amintim de vârstă, fumatul, modificări hormonale datorate sarcinii sau menopauzei, obezitate, lipsa vitaminei C sau anumite boli cronice precum diabetul, artrita reumatică sau boli cardiovasculare.

 

Tratamente ale paradontozei

Datorită faptului că boala paradontală este larg răspândită și numeroase persoane suferă de această afecțiune într-un stadiu mai puțin sau mai mult avansat, numeroase tratamente au fost găsite pentru a vindeca sau a stopa avansarea bolii. Ȋn prima fază a paradontozei, și anume în faza de gingivită, aceasta poate fi vindecată, dar odată trecută de prima fază, paradontoza mai poate fi doar încetinită. Tratamentele paradontozei implică tratamente convenționale de detartraj pentru eliminarea plăcii bacteriene și a tartrului, tratament naturist prin folosirea unor remedii naturiste cu rolul de a vindeca inflamarea gingiilor și de a elimina bacteriile, tratamente cu antibiotice pentru a combate bacteriile care cauzează paradontoza sau tratament injectabil, acesta având rolul de a întări țesutul paradontal și osul alveolar ce susține dinții. Ȋn situațiile în care paradontoza este destul de avansată se poate apela la tratamentul laser, acesta fiind o metodă modernă de tratament împotriva paradontozei.

 

Tratament paradontoza pret

Dacă discutăm de prețul unui tratament paradontoza, trebuie să subliniem faptul că prețul diferă de la pacient la pacient și în funcție de tratamentul administrat. Cu cât boala paradontală a avansat mai mult, cu atât tratamentul aplicat este pe o perioadă mai îndelungată și este mai costisitor. Cu siguranță că tratamentul laser este mai costisitor datorită rezultatelor oferite, și anume eliminarea țesuturilor bolnave, fără a afecta țesuturile sănătoase, refacerea rapidă a țesuturilor în urma intervenției și lipsa durerilor post-operatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *