Nu stiu unde sa merg de sarbatori

Cu totii asteptam marea sarbatoare a trecerii dintre ani intrucat nu numai ca intotdeauna vorbim despre o petrecere pe cinste, ci si de un moment al schimbarilor, in care ne pregatim pentru noul an. Posibilitatile sunt foarte variate in acest sens, insa daca iti doresti sa organizezi o activitate deosebita alaturi de cei dragi, cu siguranta merita sa te interesezi de revelion Iordania. Aceasta este o ocazie ideala si pentru a vizita o tara speciala, care pentru multi este inaccesibila, insa Monvepick reprezinta locul ideal catre care sa te orientezi pentru detalii.

Amman

Probabil ca cel mai bun loc de vizitat cu care sa iti incepi vacanta in Iordania este capitala Amman, care reprezinta unul dintre cele mai vechi asezaminte din lume. Conform istoricilor, primii oameni au ajuns aici inca in Neolitic, in jurul anului 8500 i.H. urmand ca mai apoi sa fie ocupat de persi, macedonieni si romani, iar fiecare dintre acestia si-au lasat amprenta. Astazi, Amman reprezinta unul dintre cele mai moderne orase ale Orientului Mijlociu, iar atractiile sunt nenumarate, motiv pentru care uneori poate fi dificil sa se alcatuiasca un itinerariu.

Azraq

Dupa ce ai descoperit principalele locuri din capitala Iordaniei, la circa o ora distanta de mers cu masina poti vizita rezervatia Azraq, acesta fiind un loc foarte popular in randul celor care descopera tara cu rulota. Aici vei putea descoperi doua castele, ambele fiind incluse in patrimoniul Unesco, iar cel mai vechi dintre acesta este din secolul al XIII-lea si se remarca prin arhitectura sa si prin faptul ca a fost construit din piatra neagra.

Jerash

Tot la distanta de o ora de mers cu masina, dar in directia opusa vei gasi Jerash, adica una dintre cele mai mari colectii de ruine romane din Orientul Mijlociu. Zona a fost locuita in din epoca de bronz pana la venirea romanilor in jurul anilor 63 i.H. si intre timp a devenit un important comerciant, care a rezistat chiar si in fata invaziei persiene, insa mare parte a fost distrusa in urma unui cutremur. Suprafata ocupa este una foarte vasta, iar vizitatorii sunt intampinati de o piata principala, de un teatru si de cateva coloane impresionante.

Aqaba

Al doilea oras al tarii care are deschidere la mare este Aqaba, acesta fiind totodata si singurul port din Iordania, fiind o importanta destinatie. Orasul poate fi vazut ca un amestec intre antic si modern, asa ca cine isi doreste sa isi petreaca revelionul aici, cu siguranta, va avea parte de o experienta de neuitat. Exista si hoteluri obisnuite, dar si resorturi de lux, asa ca stabileste-ti bugetul si planuieste chiar acum sarbatorile de iarna intr-un loc deosebit, chiar in inima Iordaniei, ceea ce reprezinta o noutate pentru multi.

Leave a Comment