Se apropie vara si iti doresti o vacanta exotica, asa ca intra pe travelmatters.ro si cauta oferte Maldive.

Maldive mai este denumita si „planeta paradis”. In continuare, vom povesti ce poti face in Maldive.

Daca esti o fire romantica, poti face o plimbare, la apus, cu barca traditionala dhoni, s-ar putea sa te emotioneze si sa faci declaratii de dragoste la foc automat. Te poti plimba printre insulele nelocuite pe care se afla, totusi, amenajate locuri in care ti se va da de baut si de mancat in vreme ce muzicieni locali canta la instrumentele lor pitoresti numite bodu beru pentru a atrage delfinii. Daca iti place sa scormonesti adancurile marilor si oceanelor, ai suficient de multe argumente pentru a face diving sau snorkeling, cu atat mai mult cu cat in toate resorturile din Maldive vei gasi de inchiriat echipamentul necesar, atat pentru scufundari, cat si pentru windsurfing, kitesurfing, kneeboarding, wakeboarding, jet ski, parasailing, banana boat, canoe si caiac, sailing cu catamaranul.

Daca doresti un strop de urbanism, viziteaza capitala Male. E aglomerata dar iti vei face o imagine completa a ceea ce inseamna viata din Maldive in afara complexurilor turistice. Aici vizitezi Muzeul National , care include o colectie de artefacte si de obiecte ce apartin Sultanului. Tot aici poti vizita moscheea Vinerea Mare, care se mandrește cu o cupola imensa confectionata din aur.Pentru a lua pulsul comertului local, nu rata piata de peste, in care vietuitoarele marine, proaspat scoase din mare, sunt transate si pregatite chiar sub ochii tai.

Exista cateva complexuri turistice din Maldive care ofera posibilitatea practicarii golfului, celor impatimiti de acest sport. Sunt de cea mai buna calitate, fiind dotate cu absolut tot ce are nevoie un jucator profesionist sau unul incepator.

Amatorii de shopping pot desfasura aceasta placuta activitate fie in resorturile in care isi petrec vacanța, fie in capitala Male sau pe insulele nelocuite. Si in hoteluri se gasesc  o multime de buticuri. Cea mai cunoscuta strada comerciala este Majeedhee Magu. Suveniruri-artizanat gasesti pe strazile Orchid Magu si Chaandhanee Magu. Unul dintre cele mai mari centre comerciale este STO Trade Centre, din Orchid Magu. Un alt lucru pe care merita sa-l vizitezi sunt pietele locale.

Viata de noapte din Maldive se desfasoara, in principal, in marile resorturi de pe insule, acolo unde gasesti multe cluburi, unele subacvatice, care organizeaza inclusiv petreceri pe plaja, pigmentate cu tot felul de activitati, precum cursele de crabi sau vizionarea de filme.

Oferte de cazare Maldive gasesti pe www.travelmatters.ro, iar o varianta ar fi in Atolul Raa, la Hotel Dhigali Maldives 5 stele.Complexul Dhigali Maldives este inconjurat de un recif de corali mare, fiind situat langa laguna, la 45 de minute cu hidroavionul de la Aeroportul Male. Oaspetii pot lua masa la unul dintre cele 7 restaurante.Centrul spa se afla in mijlocul unei gradini cu vegetatie tropicala luxurianta si ofera terapii indigene si tratamente tradiționale de vindecare, precum si o piscina mica si adanca, in aer liber, inconjurata de canapele.In zona din jur pot fi practicate diverse activitati, precum snorkelling si windsurfing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *