Totul despre cea mai rapidă mașină din lume

Cu fiecare an, producătorii lansează modele tot mai performante pentru a domina segmentul de motorsport. Jurnaliștii de la Thecars.ro oferă un flux de informații constant despre noile modele apărute, despre planurile de viitor ale marilor producători auto sau despre tendințele actuale în materie de automobile. Potrivit unor analize calitative despre cele mai rapide modele actuale care se găsesc pe piața auto, specialiștii din marile redacții internaționale au făcut o listă, în topul căruia se situează inegalabilul  Koenigsegg Jesko Absolut care atinge o viteză maximă de 531 kilometri pe oră. Fiind considerată cea mai rapidă mașină de pe glob, modelul suedez a depășit supercarul Hennessey Venom F5, dar și faimosul Bugatti Chiron Super Sport 300+, toate acestea valorând sume exorbitante în valoare de milioane de euro.

Modelul suedez este considerat înlocuitorul supercarului Agera RS, prototipul cu care producătorul auto și-a declarat supremația pe segmentul de curse. Deși nu se știe cu siguranță dacă a fost încă testat, se spune că sub Koenigsegg Jesko Absolut este echipat cu un propulsor V8 de 5 litri cu două turbocompresoare care produce cei 1.280 CP. Fiind estimată la nu mai puțin de 3 milioane de dolari, mașina de colecție beneficiază de cea mai nouă tehnologie existentă, care are în dotare un sistem de camere cu vedere 360 de grade cu senzori față – spate, ideal pentru manevrarea vehicului în timpul parcării.

Așa cum s-a demonstrat deja, cele mai rapide mașini de la nivel mondial depășesc acum pragul de 500 kilometri pe oră, un obiectiv atins cu greu, însă viteza nu este principala caracteristică care explică cele trei milioane de dolari. Pe lângă dotările de ultimă generație de la nivelul cabinei, designul general dezvăluie ceva inedit. Producătorul suedez nu s-a zgârcit atunci când a ales materialele de finisaj. Piele, fibra de carbon și detaliile din aluminiu sunt folosite cu generozitate la interior, oferind senzația de opulență și eleganță sporită. De asemenea, modelul suedez este oferit cu două compartimente dedicate, unul în față și unul mai mic în spate, pentru depozitarea anumitor lucrurile. Este de menționat faptul că, având în vedere dimensiunile supercarului, cele două zone dispun de circa cinci metri cubi de spațiu de încărcare.

Leave a Comment