Cum sa o formulez…?… nu de alta dar s-a adunat, serios va zic s-a adunat…
Am tot fost intrebata: Fanty de ce te iei tu de MB cand ai putea sa te iei de GB aka BG ( Gigi aka George Becali). E mult prea simplu sa te iei de GB, pe MB macar iti da o replica acida care te satisface si te mai agita… in schimb o data ce te-ai luat de GB, GB ramane la fel sau iti demonstreaza imedia a 2 zi cata dreptate ai. Dar dupa cum spuneam  s-a adunat, Caragiale n-a reusit sa si-l imagineze pe GB (parca vorbesc despre DG), in schimb personajul si-a facut loc cu nesimtire in societatea romaneasca unde banul vorbeste… din pacate…  As fi mult mai multumita daca dupa Basescu cea mai mare credibilitate sa o aiba MB… MB blogul asta te va ridica in slavi caci prin comparatie si antiteza te vei instala fara prea mare greutate in topul persoanelor simpatice din societatea romaneaca.
 Azi dimineatza la radio.. sa nu facem reclama… ba sa facem ca e postul cu cel mai bun playlist Radio Guerilla, Dobro (sper ca era Dobro si nu Vlad…(v-am zis ca eram indragostita de Dobro cand eram in liceu…hehe alta data)…daca era Vlad ma iarta el pt incurcatura …nu? )  comenta si el faptul ca GB e in opinia publica dupa Basescu persoana cu cea mai mare credibilitate la modul: Cine se aseamana se aduna! Serios! Asha este … suntem o tara de ciobani… eu nu, caci sunt domnisioara si am cu totul alte preferinte politice, sociale si culturale… de exemplu mie imi plac porcii, drept urmare n-am eu treaba cu oile voastre. (Precizez orice asemanare cu poporul roman este intentionata, adica nu e intamplatoare)
Si totusi ce mi-a venit mie sa ma iau de Becali? Caci nu m-am luat de el cand s-a luat de Hagi (cu toate ca nici cu Hagi nu sunt de acord ca antrenor), nu m-am legat de el cand si-a facut partid, nu m-am legat de el cand zicea ca se face jucator, nu m-am legat de el ca vrea sa-l dea pe Dica, nu m-am legat de el ca a lins toate icoanele din tara asta, ba chiar si din afara tarii, nu m-am legat de el cand si-a luat palat, nu m-am legat de el ca vrea sa-si scoata album cu muzica bisericeasca… credinta lui treaba lui… dar sa ma scuteasca si pe mine… doar pe mine… pe voi sa va scuteasca cand n-o sa-l mai mediatizati atat… avem stiri din sport (care sunt stiri din fotbal -nu Manu? De ce nu le zice stiri  microbiste?) si stiri cu Becali… nici macar Mutu nu mai are intrare la stirile din sport din cauza  lui Becali, si de cand e si lider de partid, Becali e si la stirile politice… deci avem Stiri cu Becali si cateva stiri mai putin i
mportante…  Sa revin la fraza caci niciodata nu apuc sa termin ideea…. SI NU AM ZIS NIMIK CAND GB a zis: “Am fost Mihai Viteazul, am fost Ursul, am fost Razboinicul Luminii si acum am devenit Principele…Iar Principele va lua tronul”
Eh si acum am sa vorbesc de locul unde va sta tronul Palatul Becali.
Azi mergeam cu masina de la Piata Victoriei spre Aviatorilor, era foarte aglomerat asha ca am avut suficient timp de privit in curtea “vecinului” (glumesc el e vecin cu guvernul si sediu pd), deobicei cand ma duceam seara spre casa observam doar reflectoarele colorate ce scoteau palatul din Anonimat.

Ziua insa  foitza de aur de 23,8 carate face palatul sa devina…. vorba lui Fergie: Glamourous … fitza… Nu e problema mea ca si-a pus BG, GB aur pe casa, in casa si pe colacul de la wc probabil (daca nu are i-am dat o idee… si inca una ar fi sa-si comande si hartie igienica cu fir de aur)… ca doar sunt banii lui (discutabil si asta…ce sa-i faci oile se vad pe bani grei oile cui?)
Problema incepe cand … Aflam ca palatul de pe strada Aleea Alexandru no 1 este construita in1920  de  Max Auschnit,  fidela a muzeului Rodin, din Paris ( eh muzeul Rodin e o fosta manastire, poate de aici i-a venit ideea lui Becali cu aceasta cladire) , situl pe care e amplasata cladirea are o suprafata de peste 5000 de metri patrati si 2000 de metri patrati locuibili, mai exac 20 de camere achizitionat pentru 7 mil de euro iar suma alocata restaurarii este de 1,5 mil de euro, iar cladirea este de patrimoniu, astfel incat nu poate modifica modificari de nici un fel iar dupa Carta de la Venetia orice interventie facuta nu trebuie musamalizata ca si cum asha a fost dintotdeauna…. clar dupa noile interventii “palatul” va avea de suferit becalismele arhitecturale (nou stil de arhitectura ce a luat amploare in secolul nostru in zona Pipera). Despre ISTORIA CLADIRII mai multe aici
Aici se afla prezentarea Palatului Princepelui BG care  incearca sa scape de Auschnit – CLICK
Renovarea cum spun jurnalistii… hahaha RESTAURARE… monument cu valoare arhitecturala(sau cel putin era), nu apartament… a fost pusa in aplicare de Arhitectul Camil Roguski . Cine este roguski? Preferatul lui Ceausescu (altul care s-a proclamat principe… cum ii zice… dictator… alt cunoscator al valorilor arhitecturale – vezi casa poporului ce a inlocuit case ce aveau picturi murale semnate Tonitza si Patrascu ) Roguski joaca pe bani (dupa 90 a realizat GOLDEN SPRITZUL… ala unde mai bea base), are baza… dar nu e nevoit sa o foloseasca… si nici daca ar vrea n-ar putea cu toate ca se da rotund ca face pe arhitectul, in casa lui BG dicteaza PRINCIPELE. Poate imi aduce si mie aminte Roguski unde e poleit in exterior muzeul rodin? Poate n-am vazut eu bine… si inca ceva… Invelitoarea acoperisului este din … ? Sa fim seriosi ala e material pentru un palat? Si cum sa aduci modificari fierului forjat
ce ne precizeaza originea cladirii? Sa spun cuvantul care incepe cu P si se termina in ROSTITUTIE ? L-am zis… Am auzit ca ar fi cateva studente de la arhitectura si arte plastice care lucreaza la acest palat, le rog cand or sa treaca pe langa mine pe culoar sa-mi spuna care le este pretzul.
Cu speranta ca n-am deranjat ba chiar am amuzat mintiile luminate va daruiesc cu blog despre ce face un Cioban cu lana de aur.