Vino să afli totul despre cultura tradiţională mexicană!

În cazul în care vrei să experimentezi ceva aparte şi să ai parte de amintiri memorabile, alege pentru tine şi familia ta o vacanţă în Mexic, una dintre cele mai mistice ţări, susţinută de ritualuri şi obiceiuri din timpuri îndepărtate. O destinaţie faimoasă, cu peisaje captivante şi o varietate largă de atracţii cu care reuşeşte să atragă numeroşi turişti, Mexic este destinaţia turistică perfectă care îmbină vechiul cu noul, reuşind să-şi surpindă vizitatorii la orice pas.

Indiferent dacă optezi pentru agitaţia urbană atipică a capitalei Ciudad de Mexico sau vrei să cutreieri sătucele izolate din regiunea Morelos ori, pasionat fiind de surf, vrei să practici acest sport pe plajele captivante din Cancun, Mexicul are de oferit de toate pentru toţi, reprezentând una dintre cele mai ofertante destinaţii de vacanţă din lume.

Paste Cancun, Mexic Mexic vara 2022 - Oferte si vacante - DirectBooking.ro

Simte spiritul mexican pe ritmurile latino de Mariachi

Este foarte bine cunoscut faptul că muzica şi dansul în Mexic datează încă de pe vremea culturilor indiene, reprezentând elemente definitorii ale culturii mexicane. Muzica Mariachi este sunetul Mexicului, celebru în întreaga lume, care se remarcă prin prin pofta de viaţă a artiştilor şi prin costumele tradiţionale emblematice, alături de instrumentele specifice precum viori, trompete, vihuele sau chitare. Deşi poţi asculta această muzică în aproape orice destinaţie din Mexic, cele mai renumite locaţii pentru o experienţă autentică în acest sens sunt Plaza Garibaldi din Mexico City şi Plaza de los Mariachis din Guadalajara.

Spune ,,DA” aventurii mexicane

Nu poţi spune cu adevărat că ai vizitat Mexicul dacă nu ai mers să vezi şi Muzeul de artă subacvatic, o faimoasă galerie subacvatică ce găzduieşte numeroase sculpturi ale unor artişti talentaţi. Acest muzeu este împărţit în trei secţiuni diferite, pe care le poţi explora şi admira fie prin scufundări, fie prin snorkeling sau fie prin plimbările cu bărcile cu podea transparentă din sticlă. Acest muzeu este locul în care natura şi arta s-au îmbinat în cea mai pură şi frumoasă formă.

De asemenea, pentru doritorii de relaxare sau senzaţii extreme, merită o vizită la Parcul Ventura, un parc de distracţii cu diferite zone tematice şi activităţi special destinate oricărui membru al familiei. De la toboganele extreme cu o cădere de la 15 metri, podurile suspendate, tiroliană sau pista de kart şi până la plimbările pe râul leneş pentru cei micuţi, acest loc nu are cum să te facă să te plictiseşti vreodată.

Păşeşte cu poftă în gastronomia mexicană

De la burrito, quesadilla, nachos sau tacos, bucătăria tradiţională mexicană, inclusă în Patrimoniul Mondial Intangibil al Umanităţii UNESCO, se remarcă prin cele mai cunoscute feluri de mâncare care încântă papilele gustative ale oricărui gurmand. Totodată, Mexicul este considerată ţara ardeilor iuţi şi a mâncărurilor condimentate şi picante, care pot fi stinse însă cu nişte tequila, băutura mexicană naţională, sau cu nişte cocktail-uri renumite precum Mojito sau Pina Colada.

Alege oferta de vacanţe Mexic de la agenţia de turism Roju, agenţie care pune pe primul loc nevoile tale, configurându-ţi cele mai avantajoase pachete de servicii turistice de pe piaţă.

Leave a Comment